<< Înapoi

INFORMAȚII ADMITERE/PROBE DE APTITUDINI 2023

19 Apr 2023

<p>INFORMAȚII ADMITERE/PROBE DE APTITUDINI 2023</p>

FIȘE ADMITERE

ÎN ATENȚIA ELEVILOR DIN CLASA A VIII-A  

Fișa de admitere 2023 liceu       Fisa de admitere 2023 aptitudini     Fișa de inscriere elevi rromi/CES

INFORMAȚII PENTRU PROBELE DE APTITUDINI

Candidații pentru probele de aptitudini specifice profilului pedagogic sunt rugați să citească INFORMAȚII despre acest examen AICI

PREGĂTIRE PENTRU PROBELE DE APTITUDINI

Graficul pregătirii pentru probele de aptituni AICI

OFERTA EDUCAȚIONALĂ Click aici

Specializările: Învățător-educatoare, Educator-puericultor și Instructor pentru activități extrașcolare necesită PROBE DE APTITUDINI

PROBELE DE APTITUDINI se desfășoară în data de 19 mai 2023 începând cu ora 8,00.

A. Specializările ÎNVĂȚĂTOR-EDUCATOARE și EDUCATOR-PUERICULTOR

1. Proba de aptitudini artistice: (ora 8-10) realizarea unei naturi statice cu două sau trei obiecte, cu o temă plastică propusă de comisie. OBSERVAȚIE: Elevii vor avea asupra lor instrumente și foaie/foi de desen format A4.

2. Proba de aptitudini muzicale (începând cu ora 10 pe ateliere de lucru): intonarea unui cântec dintr-un repertoriu de cântece învățate în clasele V-VIII și reproducerea unor scurte motive ritmico-melodice (2-4 măsuri), desprinse din cântecele pentru copii.

3. Proba de aptitudini fizice (începând cu ora 10 pe ateliere de lucru): reproducerea, după model,  a 2-3 exerciții de influențare selectivă a aparatului locomotor, 3-4 elemente de gimnastică acrobatică din programa claselor V-VI executate izolat, alergare 600 de metri - fără cerință de timp (cu efort moderat). OBSERVAȚIE: Elevii vor fi echipați în echipament sportiv.

4. Interviu (începând cu ora 10 pe ateliere de lucru): lectura la prima vedere a unui text literar, participarea la o conversație cu membrii comisiei pornind de la textul/tema textului dat.

B. Specializarea INSTRUCTOR DE EDUCAȚIE EXTRAȘCOLARĂ (numai pentru secția maghiară)

1. Proba de aptitudini specifice și coordonare motrică (începând cu ora 8 pe ateliere de lucru): intonarea a 1-2 cântece prezentate de candidat, reproducerea unor fragmente ritmico-melodice după modele date de comisie, realizarea unor exerciții de mișcare la comanda profesorului.

2. Proba de investigare a capacității de comunicare și a dicției (începând cu ora 8 pe ateliere de lucru): lectura cu intonație a unui text dialogat, interviu pe o temă la alegerea candidatului.

Documente anexate:
1fisaadmitere2023liceu.doc
2anexalafisaadmitere2023aptitudini.doc
4fisainscriereipidrromices2023.doc
informatiiprobe2023.pdf
graficpregatireprobedeaptitudini2023.pdf